Онлайн мониторинг на течове с VAG

Онлайн мониторинг на течове с VAG
29.11.2018 Сирма Мутафчийска
мониторинг на течове

 

Ранното откриването на течове във водоснабдителните мрежи има много положителни ефекти – по-хигиенна мрежа, екологични ползи и най-вече икономии на разходи. Ето защо е важно общините и водните предприятия да въведат ефективни механизми за контрол, за да открият течовете възможно най-рано и възможно най-точно, като по този начин да намалят загубите до абсолютен минимум.

Системата използва иновативни технологии, за да ви предложи оптимизиран, напълно автоматизиран мониторинг за водоснабдителната мрежа. Системата незабавно разпознава промените в структурата на потока, които показват повреда на тръбата, и ги съобщава, като ви позволява да реагирате незабавно. Системата за мониторинг се внедрява от нашите експерти и се предава готова за работа, като обучението за вашите служители и надеждната поддръжка също са включени в нашия пълен пакет от услуги.

Благодарение на дългогодишния си опит в областта на управлението на мрежи, VAG предлага интегрирана концепция за мониторинг, съобразена с вашите изисквания. Тя включва технологията за измерване на компонентите, позиционирането на точката на измерване, анализа на измервателните данни и софтуерното поддържане на границите на течове в мрежата.

VAG LeakMonitoring 4.0 значително намалява времето за доставка за откриване на течове, което прави ремонта и местоположението на дори малки течове икономичен избор. В случай на изтичане във водоснабдителната мрежа, няколко ултразвукови разходомери, намиращи се в даден район, откриват различни увеличения на дебита. Тези диференциални измервания се сравняват и оценяват, като се използва калибриран хидравличен модел на Вашата мрежа за доставки.

VAG LeakMonitoring 4.0 е базиран на облак и използва всички предимства на интелигенцията за обработка на данни и машинно разузнаване.

Предимствата на VAG LeakMonitoring 
Подходящ за всеки материал от тръби
Инсталиране без прекъсване на работата
Идеален за големи недискорни зони
Откриване на малки течове
Значително намаляване на времето за изтичане
Точна локализация на течове (Google Карти)
Анализ, базиран на точно измерване на потока
Удобен за уеб инструмент: достъп до данни чрез компютър, таблет или смартфон
Изключително икономичен метод
Значително спестяване на ресурси